Thursday, June 4, 2009

Hati&Pedal Ayam Goreng Kunyit

Hati & pedal ayam goreng kunyit ni untuk lunch kite org..very simple resipi and fast. Cam fast food lak huhu..tp bukan yer..ni banyak la keje skit..tp xla byk sgt...Time dtg penyakit 'M' boleh la try resipi ni...

Bahan-bahan :-
1/2 kg hati & pedal ayam
21/2 sdt serbuk kunyit
2 ulas bawang merah besar ( dimayang )
7 sdb minyak masak
Garam secukup rasa

Cara-cara :-
1. Cuci hati ayam itu hingga bersih.
2. Masukkan ke dalam kuali hati ayam tadi. Letak sedikit garam dan kunyit masak seketika.
3. Apabila nampak air hati ayam tu dah hampir kering. Masukkan pula minyak masak.
4. Last sekali masukkan la bawang merah yang telah dimayang.
5. Gorengla sehingga nampak garing sedikit.
6. Boleh la dihidang dengan nasi putih.


2 comments:

blogresipi said...

Sedapnye hati dan pedal ni.. kite selalu beli ni kalau pegi pasar malam kat kampung.. bercucuk cucuk ler kite beli..hehhee

CoolandEasy said...

Hehe...lepas ni x yah beli la kak..Leh bikin sendiri dah..Lagi jimat ongkos huhu;D

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...