Milky marble cake ni dah lama uat..dah lupe date nyer..x set kat camera huhu..Amacam kak hana??okay x marble kite tu??hehe...cam x marble je..jadi belang2 ek...hehehe..x pass kan cikgu??huihui...kena uat lagi ni...Kak..nak copy n paste ni...( dah minta kebenaran ni..) :P
KEK MARBLE SUSU
Sumber : Chef Norzailina Nordin
Bahan-bahan
- 250gm butter, Rinn guna majerin
- 230gm gula caster, Rinn kurangkan kepada 200gm
- 2 camca teh ovalette
- 4 biji telur
- 270gm superfine flour
- 1 camca teh baking powder
- 60gm susu pekat
- 2 sudu besar serbuk koko
- 2 sudu besar susu segar
- 1 camca teh chocolate emulco
- Ayak tepung dan baking powder bersama. Ketepikan.
- Putar majerin, gula dan ovelette hingga kembang dan berkrim.
- Masukkan telur sebiji demi sebiji. Teruskan memutar adunan.
- Kaupbalikkan tepung menggunakan spatula.
- Masukkan susu pekat dan putar sebati.
- Bahagikan adunan kepada dua bahagian. Satu bahagian dibiar begitu sahaja,satu bahagian dicampurkan dengan serbuk koko, chocolate emulco dan susu segar.
- Alas loyang bulat 22cm dengan kertas minyak.
- Sudukan sesenduk adunan tanpa koko ke tengah loyang. Dikuti dengan adunan koko, silih berganti antara dua adunan sehingga habis.
- Bakar pada suhu 180 darj cel selama 45min - 50min atau sehingga adunan tidak melekat pada lidi tester.
3 comments:
alaaa comel nye belang2 dia tuu =)
Comei ek??hehe..x jd marble tu..jadi belang2...cam zebra lak kek tu wani..
nih dj ok sesangat dh neh ngalahkan cikgu!! ehehehe... cantek cantekkk!!
Post a Comment