
Bahan-bahan :-
2 1/2 cawan tepung gandum
1 biji telur
2 1/2 cawan air
Secubit garam
Cara-cara :-
- Masukkan tepung ke dalam mangkuk. Buat lubang bulat ditengahnya.
- Kemudian masukkan telur dan air sedikit demi sedikit. Kacau sehingga sebati.
- Tapiskan tepung tadi supaya tidak berbiji-biji dan letakkan pewarna kuning dan garam.
- Panaskan kuali dan lenserkan kuali dengan sedikit minyak.
- Tuangkan adunan tadi ke dalam acuan khas untuk buat roti jala dan jalakan la..
- Buatla semua ini sehingga semua adunan digunakan.
- Setelah masak angkat dan lipat la ikut suke hati:P nak uat tiga segi ke..cam popia ke..ikut suke..janji boleh makan:D
Note : Boleh la dihidangkan dengan kuah kari,gulai darat ke..kerutub,kuah manis ke..aper2 kuah yang anda suke:P
6 comments:
Sedapnya roti jala, tapi renyah sket nak buat sebab nak kena dancing depan kuali... hehehe...
Hehe...dancing??mmg pun mama..tapi seb bek x sekilo...Klu sekilo lama la kena dancing...leh sakit pinggang nih~ Tq sudi jenguk my blog mama:D
Wah canteknye die menjala... lama tak makan nie.. tumpang makan kat sini je lah ek.hehe
Boleh je kak ijan;D meh jemput makan..
alahaiii lawonyer kamu menjala! btol la mama..kene ber'dancing' dpn kuali! hehehehe
Hehe..xie2 kak:P Tapi rasa kak hana menjala lawao lagi~~
Post a Comment